söndag 12 december 2010

Varning för ras...

Igår blev det töväder och ett par plusgrader ute. När vi satt och åt middag på kvällen skakade hela huset till och vi hörde ett stort dån utifrån. Jag hann tänka att nu rasade nog carporten ihop av den tunga snön. Det var inte så illa. En fjärdedel av snön på hustaket hade rasat ner. Sedan följde tre ras till från huset på olika sidor. Det var riktigt otäckt att känna vibrationerna inomhus, men vi kunde bara hålla tummarna att byggarna gjort sitt jobb och att alla väggar och taket skulle hålla... Det verkar gått bra för än droppar det inte in... Idag fick sambon ge sig ut och skotta igen och möttes av åsynen att även snömassorna på carporten rasat, som tur var stod även denna stadigt.

Förra helgen hade vi 13,5 år gamla (människoår!) Lukas på besök och han stod flera minuter och kikade ut genom vardagsrumsfönstret... Vad tror ni fångade hans intresse?


Fåglarna såklart! Andreas har byggt ett eget fågelbord som är väldigt populärt och välbesökt. Han är uppe i 12 olika fågelsorter so far. Idag har en hackspett suttit och ätit vid bordet hela dagen, Andreas mor blev rädd att han fastnat :-)


Ett tag satt det till och med 2 hackspettar och samsades tillsammans med ett antal småfåglar...
Lägg märke till att fågelbordet är en kopia av vårt hus, carport och tomt. Inte illa, han är kreativ min man :-)


Lite fler bilder på julpynt....


En jättefin ljuslykta med 14 tomtar som står och värmer sig i en ring...
Nu får det snart bli jul! Imorgon är det lucia så det närmar sig. Idag handlade jag de sista julklapparna så nu känns det som man kan slappna av lite på det området. Ikväll blir det inslagning så att inte Andreas går och tjuvkikar imorgon när han är ledig och jag jobbar...;-)

1 kommentar:

  1. Hej Andreas och Camilla! Jag håller med mamma om att du skriver jättefint på bloggen, Camilla! Jättekul att läsa. Ser fram emot att träffa er snart och se huset och magen! /Kram Magda

    SvaraRadera